մայրենի

0

մայրենի

Читать далее

Արատեսում շատ հաճելի էր, որովհետև մեր հետ հաճելի խումբ էր եկել։

0

 

Ես և Արեգը  նկարվել ենք ընկեր Սմբատի տեսանյութում։ Ինձ շատ դուր եկավ ամեն երեկո նստել խարույկի մոտ։ Արատեսի բնությունը շատ լավն է և մենք շրջել ենք Արատեսի հետաքրքիր վայրերով։ Տխուր էր ճամփորդության վերջը, որովհետև ճանապարին բացվել էր մեքենայի բեռնախցիկը և պայուսակս ընկել էր։ Պայուսակս չկարողացանք գտնել, շատ տխրեցի, որովհետև կորցրել էի ոչ միայն բոլոր շորերս, այլև պլանշետս։ 

0

1.Գրիր հետևյալ բառերի հոմանիշները՝ անգութ, տնանկ, հոտ, աղքատ, ամայի, պատսպարվել, անձավ, ծածուկ, զննել:

2. Պատմվածքից դու՛րս գրիր նաև այն բոլոր բառերը, որոնք, քո կարծիքով, «ուղղագրական են», և կարող ես երբևէ սխալ գրել:

3. քարեղեն, անբաժան, հոգեգրավ, անգթություն, սիրտ բառերի բաժանիր բաղադրիչների և նշիր տեսակը ըստ կազմության:

Տեքստային աշխատանք՝

  • Այս պատմվածքը քեզ ծանոթ ո՞ր ստեղծագործության հետ կհամեմատես: Մի քանի նմանություններ ու տարբերություններ նշի՛ր:
  • Եթե հրաշագործի հանդիպեիր, ի՞նչ ցանկություն կհայտնեիր, ինչո՞ւ:
  • Մի քանի նախադասությամբ գրիր պատմվածքի ասելիքը:
  • Լսիր պատմվածքի ռադիոընթերցանությունը՝

մաթեմատիկա

0
  1. Գծե՛ք AB հատված և նշե՛ք որևէ 3 կետ, որոնք գտնվում են այդ հատվածի վրա, և որևե 4 կետ, որոնք այդ հատվածի վրա չեն գտնվում:
  2. Գծե՛ք այնպիսի MN և KL հատվածներ, որոնք բավարարեն հետևյալ պայմաններին. [MN] = 3 սմ 7 մմ

[KL] = 5 սմ 2 մմ

  1. Պարզե՛ք, թե ճիշտ է արդյոք անհավասարությունը
    ճիշտ
    սխալ
  • 564 + 893 >4808 – 3291 
  • 25614 – 586 < 36442 – 4239
  • 18000 – 16297 – 831 > 29077 – 25888
  • 43508-39233 < 56727 + 2035 — 50444
  1. Երկու մարդկանց հասակների գումարը 3 մ 50 սմ է: Նրանցից մեկի հասակը մյուսի հասակից մեծ է 10 սմ-ով: Որքա՞ն է նրանիցից յուրաքանչյուրի հասակը:

մաթեմաթիկա

0
  1. Քանի՞ անգամ է 20 ժամը ավելի 5 րոպեից:

240

  1. Հաշվե՛ք
  • 8 ց 39 կգ + 1 տ 9 ց 70 կգ =2տ 8ց 9կգ
  • 3 ժ 20 ր 30 վ + 50 ր 30 վ =4ժ 11ր
  • 8 ժ 30 վ – 5 ժ 15 վ =3ժ 15վ
  1. Զբոսաշրջիկները արշավը սկսել են հունիսի 13-ին՝ ժամը 12-ին, և ճանապարհին են գտնվել 8 օր 19 ժ: Ամսի քանիսի՞ն են նրանք հասել որոշված վայրը:

22 հունիսի ժամը 7-ին

  1. Առաջին տուփում տեղավորվում է երկրորդից 10-ով ավելի մատիտ, երրորդ տոփում տեղավորվում է 10 մատիտ, իսկ չորրորդում՝ երրորդից այնքանով ավելի, քանի մատիտ որ կա երկրորդ տուփում: Հավսա՞ր կլինեն արդյոք առաջին և չորրորդ տուփերում տեղավորվող մատիտների քանակները:

20, 10 , 10 , 20

 

 

 

 

Շարունակում ենք տեքստը

0

Մեզանից տարիներ առաջ մի հրաշալի երկիր կար։ Այդ երկրում ամեն ինչ գեղեցիկ էր, միայն մարդիկ էին չար։ Տղան ապրում էր միայնակ և բոլորի կողմից անտեսված։ Տղան հոգնեց այդ աշխարհից ու գնաց փնտրելու ուրիշ աշխարհր։ Այդ նոր երկրում նա հասկացավ, որ մարդիկ մենակ չար չեն լինում։ Մի բարի ընտանիք որդեգրեց նրան, տղան սիրեց իր հարազատներին և երջանիկ ապրեց։

մաթեմաթիկա

0
  1. 105 : 5 = 100:5+5:5=20+1=21
  2. 837 : 9 =810:9+27:9=90+3=93
  3. 180 : 15 =150:15+30:15=10+2=12
  1. 8610 : 123 =70
  2. 10375 : 27 =384(7)
  3. 95918 : 398 =241(100)

 

  1. 10924 : 18 =10800:18+124:18=600+ 6(16)=606(16)
  2. 81216 : 27 =81000:27+216:27=3000+8=3008
  3. 76342 : 38 =76000+:38+342:38=2000+9=2009
  4. 80048 : 16 =80000:16+48:16=5000+3=5003

 

Լարի առաջին կտորը երկրորդից երկար է 6 անգամ, իսկ երկրորդ կտորը երրորդից կարճ է 4 անգամ: Որքա՞ն է այդ լարերի երկարությունների գումարը, եթե երրորդ լարի երկարությունը 96 մ է:

պատ՝

1)96×6=576

2)96×4=384

մայրենի

0

Ծաղիկների հոտը ինձ մի հին երգ է հիշացնում։

Արեվելցի կինն ինչո՜ւ է ծածկում դեմքը։

զորքը հավաքել էր բերդն ու սպասում էր հրամանի։

թագաորը ժողովել էր բոլոր հավաքել, որ առաջինը ինքն Ավետիսն (բարի լույս) ասի։

տհաճ պատմության մեջ ընկանք։

Միալար անձրևներից ու մառախուղից հետո վերջապես մի պայծառ օր բացվեց